MeetDenmark logo
Visit Aarhus

Pia Lange Christensen ny bestyrelsesformand i MeetDenmark

Photo: Visit Aarhus

Administrerende direktør for VisitAarhus, Pia Lange Christensen, er udpeget som ny formand for MeetDenmarks bestyrelse. MeetDenmark er det nationale udviklingsselskab for erhvervsturismen i Danmark og har til formål at udvikle og fremme de danske mødedestinationer og mødebranchen.

Nuværende medlem i MeetDenmarks bestyrelse, Pia Lange Christensen, overtager formandskabet i MeetDenmark, der arbejder med tiltrækning af internationale kongresser og møder til Danmark.

MeetDenmark består fra 1. januar 2021 af Wonderful Copenhagen, VisitAalborg, VisitAarhus, Destination Fyn samt Erhvervsministeriet.

”Jeg glæder mig meget til det forestående arbejde. Erhvervsturismen er utrolig vigtig for skabe vækst og udvikling i turisterhvervet og dansk erhvervsliv generelt, men lige nu er branchen i knæ på grund af COVID-19. Udfordringerne gør, at vores indsatser skal gentænkes, og der ligger et stort arbejde forude” siger Pia Lange Christensen.

Den nye bestyrelsesformand kommer til at stå i spidsen for udvikling af erhvervsturismen, der netop nu står i en historisk krise. Stort set alle større møder og kongresser er siden marts blevet aflyst eller udskudt, og der er en stor risiko for, at møde- og kongresindustrien, som netop lever af at samle mange mennesker fra hele verden, bliver det turismesegment, hvor hverdagen senest vender tilbage. Dette kan og vil blive fatalt for en lang række af de turismevirksomheder, der har møder og kongresser som deres primære forretningsområde. Derfor er der behov for nytænkning.

”Lige nu samarbejder vi i MeetDenmark med de største danske mødedestinationer om at udvikle ny viden, kompetencer og redskaber, der kan styrke destinationernes internationale konkurrenceevne i et forandret marked. Med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse kigger vi bl.a. på, hvordan virtuelle elementer og hybrid-formater bliver en større del af fremtidens møder og kongresser. Derudover arbejder vi på, hvordan sikkerhed kan blive en dansk styrkeposition, så internationale mødekøbere i fremtiden føler, at det er trygt at vælge Danmark fremfor andre mødedestinationer. Der er mange vigtige emner på dagsordenen, som jeg ser frem til at finde løsninger på i samarbejde med mine kollegaer i MeetDenmark,” siger Pia Lange Christensen.

Pia Lange Christensen overtager formandskabet efter Birgitte Hee Olesen, direktør for Inspiring Denmark.