MeetDenmark logo
business, EFB

Info om kickstart af dansk erhvervsturisme

Photo: Martin Heiberg

Mødeindustrien er blevet hårdt ramt af Covid-19. For at hjælpe den danske mødeindustri på benene igen, er Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og MeetDenmark gået sammen om et projekt, der skal kickstarte erhvervsturismen i Danmark.

Forbud og restriktioner på rejser og større forsamlinger i Danmark og i resten af verden har betydet fuldt stop for mødeindustrien. De fleste større møder og kongresser i 2020 er således blevet udsat, aflyst eller flyttet online.

Selv efter fremkomsten af en vaccine eller behandling må industrien formentlig fortsat forvente udbredt usikkerhed og skepsis blandt kunder og delegerede. Og denne naturlige forsigtighed og tilbageholdenhed forventes kun langsomt at aftage over en årrække.

Derfor er der også en betydelig risiko for at mødeindustrien, som er fundamentalt afhængig af at samle mange mennesker fra hele verden, vil være det sidste forretningssegment i turismen der kommer tilbage på fode igen. Dette kan blive fatalt for mange af de turismevirksomheder, der har møder og kongresser, som deres primære indtægtskilde.

For at støtte den danske mødeindustri er Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og MeetDenmark gået sammen med de fire største danske mødedestinationer om et projekt, der skal kickstarte erhvervsturismen i Danmark. Blandt fokusområderne for kickstartprojektet er udviklingen af kompetencer og værktøjer inden for:

  • Hybridmøder
  • Sikkerhed og sundhed
  • Virksomhedsmøder og belønningsrejser
  • Virtuelle site inspections
  • At vinde nye forretningsmuligheder i fremtiden
  • At assistere kongresser med at udskyde frem for at aflyse

Som projektet skrider frem, vil vi dele nye indsigter og resultater her på hjemmesiden.

Delegerede til internationale kongresser har det største døgnforbrug (omkring 4000 kr. om dagen) blandt alle turistsegmenter. På den måde genererer de kongresser som MeetDenmarks destinationer tiltrækker hvert år sammen med lokale partnere en omsætning på ca. 1.3 milliarder kr. og 1.800 fuldtidsstillinger.

Udover disse konkrete økonomiske effekter er der også de erhvervs- og samfundsmæssige effekter af at tiltrække mere end 100.000 af verdens førende forskere, specialister og beslutningstagere til Danmark hvert år. Det kan du læse mere om under outreach og legacy her på hjemmesiden.

Webinar om Kickstart af dansk erhvervs- og mødeturisme

I november 2020 afholdt Wonderful Copenhagen et mini-webinar for Meetingplace-netværkets medlemmer om tre af projektets spor: Sikkerhed/sundhed, Hybridmøder og Virtuelle Site Inspections. Der blev fortalt om baggrund, indhold og status for de tre spor. Webinaret varer ca. 50 min. og kan ses her: