MeetDenmark logo
Robot

Accelerationsforløb for iværksættere med løsninger til erhvervs- og mødeturismens virksomheder eller kunder

Photo: Alex Knight

Har du en forretningsidé eller et nyt produkt, som har potentiale i erhvervs- og mødeturismen? Få indsigt i markedet fra turismeeksperter, styrket dine kompetencer og udviklet dit produkt gennem test og validering. Forløbet varer 4 mdr. (ansøgningsfrist udløbet)

Accelerationsforløbet arrangeres i regi af det nationale udviklingsselskab for erhvervs- og mødeturisme, MeetDenmark. Blandt MeetDenmarks medlemmer er de fire største mødedestinationer i Danmark: VisitAarhus, Destination Fyn, Destination Nord og Wonderful Copenhagen. I forløbet får du mulighed for at gøre brug af MeetDenmark og medlemsdestinationernes ekspertise samt brede og tætte kontakt med etablerede erhvervsturismevirksomheder som fx hoteller, venues, møde- og kongresplanlæggere samt mange andre partnere – som måske kan være dine kommende kunder.

Brug for nye løsninger

Møde- og kongreskunders efterspørgsel, adfærd og behov har ændret sig meget de sidste par år sammenlignet med tidligere. Covid-19 og det markant stigende fokus på bæredygtighed medfører behov for, at branchens virksomheder og destinationer finder nye løsninger for fortsat at være konkurrencedygtige. Blandt de udfordringer, som branchens virksomheder og kunder søger løsninger på, er:

  • Hvordan skaber man hybridmøder i verdensklasse, som giver høj værdi for både de fysiske og online deltagere?
  • Hvordan genopfinder man det fysiske møde? Der er således behov for, at værdiskabelsen ved fysiske møder og kongresser er større end mødernes økonomiske samt miljø- og klimamæssige omkostninger.
  • Hvordan kan AI og data styrke de danske destinationer og erhvervsturismevirksomheders forretning samt mødeoplevelsen for deltagerne?
  • Hvordan bliver de danske erhvervsturismevirksomheder endnu mere bæredygtige? Hvordan kan teknologi hjælpe virksomhederne med at spare ressourcer samt skabe og måle værdien for dem selv og deres destination?

Accelerationsforløbet er en del af et nationalt projektsamarbejde mellem de tre danske udviklingsselskaber inden for turisme: Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark og Dansk Storbyturisme. Forløbet er medfinansieret af EU-REACT, Socialfonden, der er udmøntet via Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og de tre nationale udviklingsselskaber i dansk turisme - Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark og Dansk Storbyturisme. Herudover samarbejder projektet med Erhvervshusene, Danske Destinationer og Aalborg Universitet Innovation om indsatsen.”

EU React

Photo:EU React