Østergro spiseri copenhagen

Bæredygtige København

Photo: Giuseppe Liverino

København er frontløber, når det gælder vedtagelse af bæredygtige løsninger, og byen har en af verdens mest ambitiøse klimapolitikker med mål om at være verdens første co2 neutrale hovedstad i 2025.

Bæredygtige venues og hoteller
Et stort udvalg af venues i København er Green Key-certificerede, og 91% af venues har en tredjeparts miljøcertificering. 70% af hotellerne i byen er miljøcertificerede, og flere hoteller og hotelkæder har et ambitiøst engagement inden for bæredygtighed.

Lokale og bæredygtige produkter
Københavns restauranter kører på den grønne bølge, og økologisk mad udgør 24% af det samlede salg af mad i byen. Det nye nordiske køkken, der er blevet synonymt med København og meget populært i de senere år, har fokus på sæsonbestemte ingredienser og en organisk brug af produkter. Så du kan ikke kun overnatte med ren (og grøn) samvittighed i København, du kan også spise med en.

Grønne København
Økologiske restauranter, bæredygtige hoteller og det grønne byrum. Fokus på miljø og bæredygtighed kan ses overalt i byen. Med 49% af lokalbefolkningen, der pendler på cykel hver dag, er København en af verdens mest cykelvenlige byer.

Alle hoteller og venues i København er let tilgængelige via offentlig transport fra Københavns Lufthavn. Byen har fokus på grøn mobilitet bla ved at skifte fra diesel til elektriske busser, og det kompakte centrum gør at gå-afstand mellem venues, hoteller, seværdigheder, restauranter og indkøbsmuligheder er ganske kort. Omgivet af vand, og en havn så ren at du kan svømme i den, og indlejret med grønne områder, herunder mange grønne tage, der er integreret i byudviklingen.

Bæredygtige hoteller

Bæredygtige venues

Bæredygtige restauranter

Vores tips til en bæredygtig tjekliste

6 tips til bæredygtige begivenheder

# 1 Bæredygtig catering
Har du overvejet en grøn menu? Bliv vegetar - eller endda veganer. Lad kød være en mulighed for dem, der ønsker det.

# 2 Afslut-strategi
Hvad sker der med alt det, der bringes ind i lokalet? Har du brug for det hele? Kan du donere det der er til overs?

# 3 Kommuniker bæredygtighed!
Gør bæredygtighed til en naturlig del af dit arrangement. Inkluder dine deltagere, og lad dem vide, hvordan de kan bidrage.

# 4 Rejs bæredygtigt
Tilskynd deltagerne til at rejse bæredygtigt til deres møde og imellem venues. Tag offentlig transport når det er muligt.

# 5 Overvej mangfoldighed
Har du indtænkt mangfoldighed til dit arrangement? Kan du gøre noget for at forbedre kønsfordelingen blandt talere?

# 6 Hvem har ansvaret?
Få en medarbejder ansat med ansvar for at styrke bæredygtighedselementer.

Bæredygtige valg af venues og hoteller

Beliggenhed
Vælg et venue der er godt placeret. Er alle venues og arrangementer tæt på, hvor dine deltagere skal bo? Giv dine deltagere information om offentlig transport, cykeludlejning eller foreslå en walk-n-talk!

Miljøstrategi
Har dit valgte venue en miljøstrategi og klare miljømål? Endnu vigtigere - har det midlerne til at nå dem?

Energi og ressourcer
Har det valgte venue anlæg til brug af vedvarende energi, såsom solcelleanlæg, vindenergi, biobrændstoffer eller jordopvarmning? Bruges pærer med lav energi, hvor det er muligt?

Bæredygtigt forbrug
Er genbrug og miljøvenlighed kernen på det valgte venue? Samler de regnvand? Miljømærkes vaskemidler, sæbe, toiletpapir og andre produkter? Selv de mindste initiativer kan bidrage til store miljøforbedringer.

Inspiration til bæredygtige aktiviteter

 

Amager Bakke/CopenHill
Spektakulær og nyskabende. Det er Amager Bakke / Copenhill - den kunstige skiløjpe og det rekreative vandreområde, der åbnede i sommeren 2019, bygget oven på et forbrændingsanlæg. Du kan medbringe dit eget udstyr, eller du kan leje det i den lokale butik Steep and Deep, hvor eksperterne er klar til at hjælpe dig.

GoBoat
GoBoat ønsker at behandle omgivelserne med respekt og holde havnen ren og uberørt af deres både. Dette grundlæggende princip ses i deres miljøvenlige elektriske motorer, der er drevet af solceller. Du kan leje en båd, sejle rundt i Københavns Havn og nyde en økologisk picnickurv til frokost eller middag. Der er plads til op til otte personer i en båd.

#BeeSustain Teambuilding
Bybi’s magiske honningfabrik, stedet hvor visionen om en rig bynatur og inkluderende samfund finder sammen. Bybi er et af Europas største biavlsprojekter. Millioner af bier lever i bistader på hustage og værfter i hele byen, hvor de trives med støtte fra virksomheder, sociale projekter og lokalsamfund. Du kan besøge projektet, møde bierne og smage honning fra forskellige distrikter i København.

Copenhagen Segway
Del en sjov og udfordrende oplevelse med kolleger og kunder. Lad Copenhagen Segway håndtere underholdningen ved dit næste teambuilding-arrangement, forretningsfrokost eller produktlancering. De erfarne guider garanterer en fantastisk oplevelse og en godt grin. Dit Segway-arrangement kan finde stede indendørs eller udendørs for eksempel på Amager Strandpark.

beCopenhagen cykelture med fokus på arkitektur og bæredygtighed
Tag med en arkitekt på en cykeltur for at udforske og lære om bæredygtige bygninger, by-design, grøn energi og transport. Et kig på arkitektur og byrum giver en fantastisk introduktion til møtrikkerne i København! København fejres internationalt for sin arkitektur og design gennem det 20. århundrede - og ikke mindst i dag, hvor fokus er skiftet mod kulstofemissioner, biodiversitet og klimaforandringer. Se med en arkitekts øjne på transformationen fra industriomområder til hippe kvarterer, kulturområder og smarte kommercielle distrikter med beCopenhagen.

Kontakt os for mere inspiration på meetings@woco.dk